20 Ekim 2008 Pazartesi

MAKLUBE


MALZEMELER

1/2 kg dana kuşbaşı
1/2 kg pirinç
3 tane küp şeklinde kızarmış patlıcan
2 tane küp şeklinde kızarmış patates
tane karabiber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan

YAPILIŞI

Pirinçleri ıslat ettleri teflon tencerede tereyağı ile kavur daha sonra bir tencerenin içine jülyen doğranmış soğanları yay üzerine kavurduğun etleri top karabiber pirincin yarısıkızarttığın patlıcanların ve patateslerin yarısı tekrar
pirinç karabiber patlıcan ve patates üzerine fındık büyüklüğünde tereyağları ve 1kahve fincanı zeytinyağı üzerine çıkacak kadar kaynar sukoyup altını kısın suyunu çekince altını kapatıp yarım saat dinlendirin.

1 yorum:

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Muhteşemmmm.... En sevdiğim tatlar bu yemeğin içinde. Ellerine sağlık..