16 Ocak 2008 Çarşamba

LAHMACUN


















_Malzemeler__
1 kg döş kıyma
6 tane kuru soğan
7-8 tane irice sarımsak
3 tane domates
1 demet maydonoz
2-3 tane kırmızı biber
1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
_Hamur malzemesi__
4 su bardağı elenmiş un
1-2 su bardağı ılık su
tuz, yoğurulup hamur yapılır ve
tenis topu büyüklüğünde bezelere
ayrılarak incecik açılır...
_Yapılışı__
Bütün malzemeleri çok ince
doğrayıp incecik açmış olduğunuz
bezelerin içine elinizle bastırarak
sürünüz. Kızgın bir teflon tavada
teker teker pişiriniz. Afiyet olsun....

1 yorum:

DÜDÜKLÜ TENCERE dedi ki...

Blogcularda lahmacun tarifine çok rastladım. Fakat, kıymalı pide görüntüsünden öteye geçemediler.

Sizin tarifinizi çok ilginç buldum. Özellikle, görüntüsü muhteşem. Lahmacun ev fırınlarında pişirilemiyor. Çünkü, yüksek ısı gerekiyor. Fırınların ısısı yetmediğinden lahmacunlar kuruyor, kıtır oluyor.

O nedenle, tava denemenizi oldukça mantıklı buldum. Tarif için teşekkürler.