28 Aralık 2007 Cuma

KAYSERİ YAĞLAMASI


_Malzemeler__

1 kg kıyma

4 soğan ince doğranmış

250 gr tereyağı

5 irice domates (kabuğu soyulup incecik doğranmış)

1 yemek kaşığı dolusu domates salçası

1/2 yemek kaşığı biber salçası

1/2 demet maydonoz

3-4 tane ince doğranmış biber

1/2 kg yoğurt ve sarımsak

tuz


_Hamuru__

3 su bardağı un

1tatlı kaşığı tuz

1 paket tozmaya(küçük paketler)

1/5 su bardağı ılık su (yoğurup yarım saat dinlendir)

Dahasonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp incecik aç

teker teker teflonda her iki tarafınıda pişir...

_Yapılışı__

İlkönce soğan ve kıymaları kavur daha sonra biberi ve diğer malzemeleri domateslerde suyunu salınca altını kapatıp doğranmış maydonozları ilave et biraz sulu bir kıvamda olacak daha sonra teflonda pişirdiğin yufkaların üzerine kaşıkla dök(sür). Üstüste koy vedörde böl (+) herbirine kıvırarak sarımsaklı yoğurdabulayarak afiyetle yiyin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: