
Malzemeler
1 kg un
125 gr margarin(tereyağı ile yarı yarıya konabilir)
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke,tuz
1 yemek kaşığı sirke,tuz
1/2 limon suyu
1 su bardağı zeytin yağı
Yapılışı
Tüm malzemeyi yogur ve en az 1/2 saat dinlendir.
Daha sonra küçük bezelere ayır.Herbirini 10'ar cm
büyüklüğünde aç daha sonra bunların aralarına buğday
nişastası dök ve hepsini aynı anda aç içine ister kıymalı
ister peynirli harç koy ve rulo şeklinde sar.Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serp.
Kıymalı Harç
soğanı kavur 300gr kıymayı ilave et onuda kavur.İçine
sarımsak ve karabiber koy çok az biber salçası lave et.
Peynirli iç
Köy peyniri ya da çerkez peynirini rendele içine az kaşar ilave et.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder