24 Aralık 2007 Pazartesi

SOMONLU BALIK ÇORBAM
















Malzemeler

1 somon kafası ve eti
2-3 adet havuç
1 orto boy kereviz
2 tane pırasa yaprağı
1 kerevizin yaprakları
1 çay bardağı mısır
3 yemek kaşığı un
1 küçük krema
50 gr margarin

Yapılışı

Bütün malzemeyi(pırasa hariç onu bütün koy) ister rendele ister zar şeklinde doğra somonla beraber iyice pişir başka bir tencerede 1/2 pırasayı ince doğra tereyağında kavur unu ilave et onuda kavur.Pişmiş kafanın etlerini ayır ve unlu karışımı azar azar balık suyuna ilave et daha sonra kremayıda ilave edip birtaşım kaynat kaselere koyup üzerinede somsnları koyup kereviz yapraklarını incecik doğra üzerine serp. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: