25 Ekim 2007 Perşembe

KIYMALI BÖREK

Malzemeler:

1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ(ajda bardağı ile)
1 tatlı kaşığı tuz
1 fincan su
1 çorba kaşığı sirke
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un

Yapılışı:

Tüm malzemeyi yoğurup ikiye ayır
Her ikisinide ayrı ayrı açabildiğin kadar büyük aç
İçerisine (250 gr margarin ve 1 fincan sıvı yağ sür) ve yağı akmayacak şekilde katla buzdolabında
yarım saat beklet.

Kıymalı Harç
200 gr kıyma
1 büyük baş soğan
tuz, karabiber
kavrulacak


Hamurun birtanesini alarak pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın
içerisine kıymalı harcı dökün ve ikinci hamuruda aynı şekilde açın
ve üzerine kapatıp yumurta sarısı sürün 200 derecede 35 dakika pişirin



Hiç yorum yok: