5 Ekim 2007 Cuma

ÇİLEKLİ CHEESE CAKE



Malzemeler
2 paket Kakaolu Bisküvi (ben kakaolu başak bisküvi kullandım)
2 kaşık erimiş tereyağ (kıvam için biraz da süt kullanılabilir)
1 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 su bardağı süzme yoğurt
1 kutu labne peyniri

Üzeri için:
1 kg kadar çilek
3-4 yemek kaşığı toz şeker
tart jölesi (ya da nişasta, su ve şekerle bir pelte yapılabilir)

Yapılışı:

Bisküvileri robotta ezip erimiş tereyağı ve sütle karıştırıp biraz katı bir hamur elde edip bunu kelepçeli bir kalıbın dibine (biraz yanlarına doğru yükselterek) yayıyoruz. Kalıba bastırdığımız taban hamurumuzu buzdolabına kaldırıyoruz. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıp akları kar haline gelene kadar mikserde çırpıyoruz. Diğer yanda 1 bardak şekeri, yumurta sarılarını, unu ve vanilyayı iyice çırpıp üzerine yoğurdu ve peyniri ekliyoruz tekrar iyice karıştırıyoruz. Sonra yumurta aklarını tahta bir kaşık yardımıyla (akları fazla söndürmeden) diğer malzemeye ekliyoruz. Bu karışımı kalıptaki bisküvilerin üzerine döküp 160 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sonra fırında soğumaya bırakıyoruz (kapağını açmadan).
Diğer tarafta cheesecake’in üzeri için çileklerin yarısını robotta çekip damak zevkimize göre 3-4 kaşık toz şeker ekleyip ocakta kısa bir süre kaynatıyoruz. Daha sonra bu çilek püresiyle cheesecake’in üzerini kaplıyoruz. Kalan çileklerle cheesecake’i süslüyoruz ve tart jölesini (veya kendi hazırlayacağımız nişastalı bir pelteyi) hazırlayıp çileklerin üzerine sürüyoruz

Hiç yorum yok: